Rolada czosnkowa

Rolada czosnkowa

Rolada czosnkowa

Szukasz idealnej przekąski, która zachwyci Twoich gości? A może po prostu masz ochotę na coś pysznego i aromatycznego? Rolada czosnkowa to doskonały wybór na każdą okazję! Ta wyjątkowa potrawa łączy w sobie delikatne mięso drobiowe z bogactwem smaków warzyw i intensywnym aromatem czosnku. Przygotowanie rolady czosnkowej jest niezwykle proste, a efekt końcowy z pewnością Cię zaskoczy. Wykorzystanie ciasta francuskiego nadaje jej chrupkości, a sos czosnkowy Folwark dopełnia całości, tworząc harmonijną i wyrazistą kompozycję smakową. Rolada czosnkowa to nie tylko pyszna przekąska, ale także świetny sposób na wykorzystanie resztek z rosołu, co czyni ją daniem ekonomicznym i ekologicznym. Przygotuj roladę czosnkową i ciesz się smakiem, który na długo pozostanie w Twojej pamięci.

Składniki:
mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli, pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie:
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.

Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem czosnkowym Folwark tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.

Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200st).

Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.