Racuchy bananowe z budyniem

Racuchy bananowe z budyniem

Racuchy bananowe z budyniem

Składniki na 4 porcje:
1 jajo
1,5 szklanki mąki pszennej
1 budyń śmietankowy lub waniliowy 40g
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 banany

olej do smażenia
cukier puder do posypania
kilka plasterków banana do dekoracji

Jajo, mąkę, budyń, proszek, cukier, olej i mleko mieszamy na gładką masę.
Dodajemy pokrojone w kostkę banany i mieszamy.
Smażymy na oleju, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy plastrami banana.

Link do przepisu: http://przepisnikbet.blogspot.com/2015/07/racuchy-bananowe-z-budyniem.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.