Biszkopt rzucany- idealny!

Biszkopt rzucany- idealny!

Biszkopt rzucany- idealny!

Biszkopt to podstawa do wielu ciast i tortów. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealny biszkopt, który nie opada, jest puszysty, mięciutki i wysoki. W dodatku, biszkopt wyrasta bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. Składniki biszkoptu muszą mieć temperaturę pokojową, poza tym białka muszą być idealnie ubite, a mąkę którą dodajemy na sam koniec powinniśmy delikatnie wmieszać za pomocą łyżki lub szpatułki. Tajemnica biszkoptu rzucanego jest taka, że po upieczeniu biszkopt należy rzucić na podłogę lub blat z wysokości ok. 40 cm. Dzięki temu biszkopt po wystygnięciu nam nie opadnie.

Link do przepisu: https://kulinarneodslonypati.blogspot.co.uk/2017/11/biszkopt-rzucany-idealny.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.