Naleśniki wg Magdy Gessler

Naleśniki wg Magdy Gessler

Naleśniki wg Magdy Gessler

Przepis na idealne naleśniki, cienkie, wilgotne, nie pękające przy zwijaniu.

Naleśniki wg Magdy Gessler, są super proste i w ogóle wychodzą super. Idealne do wszelkiego rodzaju wariacji w postaci krokietów czy faszerowanych sakiewek, z dodatkiem cukru są świetne do deserów. Wychodzą cienkie więc łatwo je zwinąć, proporcje są niemalże idealne!

Składniki:
2 jajka
1,5 szklanki wody
1,5 szklanki mleka
szczypta soli
2 szklanki mąki (u mnie +2 łyżki)
masło klarowane

Wykonanie:
Jajka ubić z solą. Dodać wodę, mleko, mąkę i dokładnie wymieszać. Naleśniki smażyć na maśle klarowanym, na małym ogniu.

Link do przepisu: http://lubieessc.blogspot.com/2018/01/nalesniki-wg-magdy-gessler.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.