Czarny ryż z piemontu i prosta sałatka z kalafiorem

Czarny ryż z piemontu i prosta sałatka z kalafiorem

Czarny ryż z piemontu i prosta sałatka z kalafiorem

Pośród innych odmian ryżu, czarny jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o jego wartości odżywcze i walory zdrowotne.
Niedawne badania wykazały, że zaledwie jedna łyżka tego produktu zawiera więcej korzystnych dla zdrowia przeciwutleniaczy zw. antocyjanami niż taka sama ilość jagód. Ma też więcej błonnika i witaminy E, przy znacznie niższym poziomie cukru.
Ma łagodny, lekko orzechowy smak i przyjemną teksturę stawiającą opór pod zębami. Jest bardzo smaczny.
Uprawiany jest w Indonezji i Tajlandii i tu się zdziwsz – we włoskim Piemoncie.

Link do przepisu: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2018/09/czarny-ryz-z-piemontu-i-prosta-saatka-z.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.