Fougasse, prowansalski chleb

Udostępnij na:
Fougasse, prowansalski chleb

Fougasse, prowansalski chleb

Pyszne tradycyjne francuskie pieczywo ziołowe

Fougasse, prowansalski chleb, pierwszy raz upiekłam do francuskiej potrawy „Coq au vin”, czyli domowego kurczaka w własnej produkcji winie 😉 Moje chłopaki uwielbiają tą potrawę, chleb stanowił świetny dodatek. Można było odłamywać kawałki i moczyć w pysznym sosie. Dodatek ziół w Fougasse dodatkowo podkręca smaki 😉 Proste pieczywo, które w Prowansji było pierwotnie testerem nagrzania pieca. Piekło się je przed włożeniem właściwych bochenków. Trochę historii, dużo tradycji i mnóstwo smaku, to właśnie Fougrasse.

Link do przepisu: http://xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl/fougasse-prowansalski-chleb/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.