Bagietki ziołowo – czosnkowe

Bagietki ziołowo - czosnkowe

Bagietki ziołowo – czosnkowe

Domowe pieczywo ostatnio jest bardzo popularne. Nie wiem czy to kwestia mody, czy chęć zjedzenia chleba czy bułek w 100 procentach naturalnych, bez polepszaczy smaku i konserwantów. Ja też od czasu do czasu przygotowuję domowe bułeczki lub chlebek w różnych postaciach. Tym razem postanowiłam zrobić bagietki z masełkiem ziołowo – czosnkowym, na wzór tych, które można kupić w piekarniach czy supermarketach. Ze względu jednak na panującą sytuację w kraju, ograniczenia w wychodzeniu z domu i brak drożdży w wielu sklepach, musiałam zrobić bagietki bez ich użycia. Postanowiłam je zrobić z sodą i proszkiem do pieczenia, trochę jak proziaki czyli popularne bułeczki na sodzie. Bagietki wyrosły pięknie i wyszły naprawdę bardzo smaczne. Oto przepis:

Link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/bagietki-zioowo-czosnkowe.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.