Ciasto Wiśniowe Cappuccino

Ciasto Wiśniowe Cappuccino

Ciasto Wiśniowe Cappuccino

Pyszne ciasto, które robi się szybko, ciasto jest bez masy w sam raz na ciepłe dni lata.

Składniki:
• 10 łyżek mąki pszennej
• 3 łyżki mąki ziemniaczanej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 200 g margaryny
• Niepełna szklanka cukru
• 7 jajek
• 2 łyżki kakao
• 2 łyżki cappuccino
• 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
• 1 szklanka wiśni z kompotu

Sposób przygotowania:
1. Margarynę miksujemy z cukrem powoli dodajemy jajka
2. Mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo łączymy z masą jajeczną, miksujemy
3. Następnie ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę rozpuszczalną, do trzeciej cappuccino
4. Nakładamy łyżką na przemian do formy typu kek sówka, utykając dowolnie wiśnie
5. Pieczemy w piekarniku 40 minut w 180°C
6. Babka gotowa
7. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/06/wisniowe-cappuccino.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.