JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

JAGODZIANKI

Pyszne drożdżówki z kruszonką pełne świeżych jagód

Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką. Jak tylko zaczyna się sezon na jagody, jest to moja obowiązkowa pozycja w menu. Uwielbiam je!
Zazwyczaj jagodzianki spotyka się jako bułeczki drożdżowe w środku nadziane jagodami, u mnie jagodzianki wyglądają trochę inaczej, ale są równie pyszne… i proste w przygotowaniu. Najlepsze są na świeżo, prosto wyciągnięte z piekarnika, jeszcze lekko ciepłe.
Idealnie sprawdzą się na wakacyjne wycieczki.

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/07/jagodzianki.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.