Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory.

Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory.

Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory.

Keczup z cukinii to absolutny numer jeden na liście moich przetworów na zimę z wykorzystaniem cukinii. Przygotowuję go zwykle partiami. Wykorzystując dobrodziejstwa z ogrodu do cna.
Ja do swojego dodaję jabłka. Przeważnie są to papierówki, ale jeśli ich nie mam to każde inne też będą dobre byle słodkie. Dodanie jabłek lekko podkręca słodki, naturalny smak keczupu. Przepis na domowy keczup z cukinii jest bardzo prosty i nie ma możliwości aby się nie udał. Podczas jego wykonania na każdym etapie możemy regulować jego ostrość do takiej jaka nam pasuje. Za słaby dodajemy papryczki chili, czy pieprzu. Za ostry dodajemy słodkie jabłko. I metodą prób dochodzimy do perfekcyjnego smaku. Polecam wszystkim niezdecydowanym, jeśli raz go zrobicie, już nigdy nie sięgniecie po sklepowy.

Link do przepisu: https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2020/08/keczup-z-cukinii-z-jabkiem-na-zime.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.