Domowy kebab

Domowy kebab

Domowy kebab

składniki:
-pierś z kurczaka
-przyprawa do kebaba
-ogórek
-sałata lodowa
-cebula
-papryczka ramiro
-3 rzodkiewki
-pomidor
-4 chlebki pita

sos:
-2 ząbki czosnku
-łyżka majonezu
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-sól
-pieprz

przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry nacieramy przyprawą do kebaba i odkładamy do lodówki.
Czosnek trzemy lub wyciskamy ,dodajemy łyżkę majonezu 2 łyżki jogurtu ,sól, pieprz mieszamy i odkładamy.
Ogórek, sałatę, cebulę, papryczkę, rzodkiewki, pomidora kroimy i wszystko mieszamy.
Pierś podsmażamy na patelni, podgrzewamy chlebki pita w opiekaczu lub mikrofalówce i wkładamy do środka trochę sałatki, mięso, polewamy sosem i gotowe.

Link do przepisu: https://artystakucharz.blogspot.com/2021/01/domowy-kebab_11.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.