Egzotyczny kisiel z mango
Kisiel to prosty, zdrowy, lekkostrawny i smaczny deser. Nie zajmuje więcej czasu niż przygotowanie kisielu z torebki. Dzisiejszy posmakuje szczególnie miłośnikom egzotycznego mango. To zdrowsza wersja, bo przygotowana nie na soku, ale na musie z mango. Najlepszy jeszcze gorący. Jest pyszny!
Składniki:
1/2 dużego, dojrzałego mango
400+50 ml wody
1 łyżka miodu
szczypta imbiru
1 czubata łyżka mączki ziemniaczanej
Przygotowanie:
mango obrać ze skóry, odciąć miąższ od pestki i zblendować na gładką pulpę
w garnuszku zagotować wodę ze zblendowanym mango i łyżką miodu. Na koniec wmieszać mączkę ziemniaczaną wymieszaną z 50 ml zimnej wody. Wymieszać rózgą do ponownego zagotowania. Kisiel w tym czasie ładnie zgęstnieje
rozlać do miseczek, pucharków i zajadać