Wyspy ze schabu

Wyspy ze schabu

Wyspy ze schabu

Mięso ze schabu nadziewane sosem czosnkowym, przykryte pieczarkami.
Składniki:
• 1 kg schabu
• Ogórek świeży
• Cebula
• ½ kg pieczarek
• 3 łyżki jogurtu
• 3 łyżki majonezu
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól
• Czosnek
• Serek topiony
• 15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry 2 centymetrowe, lekko rozbijamy.
2. W środku mięsa robimy otwór.
3. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Do ogórka dodajemy jogurt oraz majonez.
6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, mieszamy.
7. Sosem napełniamy kieszonki w mięsie i spinamy wykałaczką.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
10. Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki.
11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
12. Dodajemy serek i prużymy do chwili jego rozpuszczenia.
13. Sos pieczarkowy wykładamy na mięso.
14. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
15. Na koniec posypujemy startym żółtym serem i jeszcze zapiekamy 2 minutki.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.