Sajgonki utopione w papryce

Sajgonki utopione w papryce

Sajgonki utopione w papryce

Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.
Składniki:
• 6 papryk czerwonych
• ½ fileta z kurczaka
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
• Olej do smażenia
• 1/3 główki kapusty pekińskiej
• 3 marchewki
• 5 szt. Papieru ryżowego
• 20 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.
4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.
5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.
6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.
8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.
9. Środek napełniamy farszem.
10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.
14. Danie gotowe.
15. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.