Roladki z młodą kapustką
Korzystajmy z pory sezonowej na warzywa, młoda kapustka jest najlepsza, dlatego wykorzystałam ją jako farsz do roladek ze schabu
Składniki:
• 1 kg schabu
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Cebula
• 1/3 główki kapusty młodej
• 1 papryka czerwona
• 1 serek hochland
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola
2. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą
4. Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony, mieszamy do chwili roztopienia się sera
5. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa
6. Zawijamy brzegi mięsa a później zawijamy roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
8. Roladki gotowe
9. Smacznego