ZAPIEKANKA Z TORTELLINI Z KIEŁBASĄ I GROSZKIEM

ZAPIEKANKA Z TORTELLINI Z KIEŁBASĄ I GROSZKIEM

ZAPIEKANKA Z TORTELLINI Z KIEŁBASĄ I GROSZKIEM

Pogoda dopisuje więc szkoda tracić czas na staniu przy garach. Ale jeść trzeba. Dlatego mam dla Was przepis na szybką i smaczną zapiekankę.

Więc do roboty, a po obiadku… na rower 🙂
Składniki:
1 opakowanie tortellini  ( u mnie z Lidla z pomidorami),
250 gramów różnych wędlin (szynka, boczek, kiełbasa) pokrojonych w kostkę,
1 cebula pokrojona w kostkę,
1 szklanka bulionu,
1/4 szklanki śmietanki 30%,
3/4 puszki groszku,
3/4 szklanki przetartych na tarce (mozzarella, chedar albo jakiś inny żółty).
 pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
1. W głębszej patelni podsmaż na 1 łyżce masła najpierw wędlinę, a za chwilę dodaj cebulę.  Podsmaż razem.
2.  Do podsmażonej wędliny wlej jedną szklankę bulionu ciepłego i dodaj tortellini. Gotuj razem ok. 1 minuty.
3. Następnie dodaj śmietankę,  groszek i połowę sera. Wymieszaj wszystko razem.
4. Przełóż do przygotowanego naczynia żaroodpornego, posyp resztą sera.
5. Na wierzchu poukładaj połówki pomidorków koktajlowych.
6. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku  temp. ok. 170 o C przez ok. 15-20 min.

Link do przepisu: http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2016/06/zapiekanka-z-tortellini-z-kiebasa-i.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.