Szaszłyki Karola

Szaszłyki Karola

Szaszłyki Karola

Kto robił takie szaszłyki?? Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam.

9 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• 3 cebule
• 4 ogórki konserwowe
• 4 ziemniaki
• 2 opakowania małych papryczek
• ½ łyżeczka majeranku
• Sól
• 1/3 łyżeczki papryki ostrej
• 1 łyżka bułki tartej
• Jajko

Sposób przygotowania:
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.
2. Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.
3. Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.
4. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.
5. Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.
6. Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków.
7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
8. Gotowe.
9. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.