Azjatyckie flaczki z wieprzowych nóżek
Pyszna i zaskakująca zupa. Mięso z nóżek jest mega delikatne coś jak boczniaki.. Pychota naprawdę!
Tak naprawdę to jedna z tradycyjnych potraw kuchni chińskiej – sprzedawana na ulicach .W tamtym rejonie panuje zasada ,wedle której ze świnki zużywa się dosłownie wszystko , gdyż jedzenie nie ma prawa się marnować . Ta zupa to hit , mimo ,że gotowałam ją bez przekonania , okazało się ,że spokojne może zaliczyć się do moich ulubionych zup. Jest pikantna ,a mięso z nóżek absolutnie delikatne i aksamitne nie przypomina w ogóle tej mało apetyczniej części naszej rodzimej hodowlanej „blondynki” 😉 Mi przywodzi na myśl raczej boczniaki , albo coś w tym stylu , jedno pewne zupa jest awangardowa i zarąbiaście smaczna . Warto ją zaserwować znajomym , moi nie odgadli co jedzą , smakowała wszystkim ,a zaskoczenie było ogromne , że to zupka na nóżkach ..przepis rozdany , ruszył w świat 😉