Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem
Szaszłyki na wypasie pieczone w piekarniku
Szaszłyki kojarzą się głównie z grillowaniem na świeżym powietrzu, ale zimą możemy je również przyrządzić w domu w piekarniku. Będą równie smaczne! Takie szaszłyki to prosty i szybki pomysł na obiad lub wieczór w gronie znajomych.
Polecam Wam pyszne szaszłyki na wypasie… z filetem z kurczaka zagrodowego, wędzonym boczkiem, serem halloumi, papryką, cebulą i świeżym ananasem. Kurczaka przyprawiłam na ostro, dodając do marynaty sporą ilość mielonej papryki chili.
Szaszłyki wyszły kolorowe oraz aromatyczne, z kruchym, soczystym i pikantnym mięsem z kurczaka, które świetnie komponuje się ze słodkim ananasem, słonym boczkiem wędzonym oraz słodko-słonawym serem halloumi.
Podałam je z pieczonymi ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym. Mój mąż był zachwycony i zażyczył sobie częściej taki obiad.