Kotlety Artemidy

Kotlety Artemidy

Kotlety Artemidy

Genialne połączenie składników, które tworzy danie doskonałe. Koniecznie musisz spróbować przepisu. Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety z mięsem mielonym, nie tylko smakują wyjątkowo, ale również wyglądają oryginalnie. Spróbuj i przekonaj się.

6 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
• Cebula
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• Sól
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki śmietany 12%
• 1 jajko
• 2 kulki mozzarelli
• 20 dag sera żółtego
• 1 opakowanie groszek z marchewką
• 2 łyżki masła
• 1 łyżka mąki pszennej
• ½ łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, sól, wlewamy śmietanę i wrabiamy masę mięsną.
2. Następnie robi płaskie duże kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
3. Groszek z marchewką, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy cukier, masło i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.
4. Ser mozzarella kroimy w plastry i układamy na każdym upieczonym kotlecie.
5. Następnie wykładamy marchewkę z groszkiem i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
6. Ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenie się sera.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.