Jak uratować suche mięso z piekarnika?

Jak uratować suche mięso z piekarnika?

Jak uratować suche mięso z piekarnika?

Zdarzyło Wam się kiedyś, że mięso z piekarnika wyszło zbyt suche? Szynka czy schab, nawet pieczone w rękawie, mogą zbytnio wyschnąć, jeżeli za długo trzymamy je w piekarniku. Jakiś czas temu wstawiłam szynkę w rękawie do piekarnika, ustawiłam czas i… wyszłam pobiegać, a zapomniałam uprzedzić rodzinę, żeby wyciągnęli mięso z piekarnika po upieczeniu. Dopiero późnym wieczorem przypomniałam sobie o mięsie. Cóż, szynka się nie spaliła, gdyż piekarnik miał ustawiony czas pieczenia, ale mięso było dość mocno wysuszone. Wymyśliłam jednak sposób, jak uratować szynkę, by wyszło z niej pyszne danie. Sprawdź, co z niej przygotowałam 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.