Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek
Rolada ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami to pyszne i efektowne danie, które możemy podać na niedzielny obiad w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Jeśli natomiast zostanie jeszcze coś z obiadu to świetnie sprawdzi się na zimno jako wędlina na kanapki – mi właśnie w tej wersji smakuje najbardziej. Wbrew pozorom danie nie jest trudne do zrobienia, roladę przygotowuje się szybko, należy się jednak uzbroić w cierpliwość, gdyż mięso musi się piec w piekarniku około półtora godziny.
Zobacz inne przepisy na schab do obiadu:
Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe
Schabowe pod pierzynką z cebuli i papryki – przepis na pyszne kotlety
Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym
Schab zapiekany z pieczarkami i cebulą