Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę + FILM

Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę

Cukinia po baciarsku – cukinia z papryką w ketchupie do słoików na zimę

Cukinia po baciarsku czyli weki z cukinii i papryki w zalewie ketchupowej to pyszny dodatek do obiadu, mięsa z grilla czy jako przegryzka do alkoholu na imprezie. Chrupiące warzywa z słodko-ostrej zalewie podbiły nasze kubki smakowe. Zrobiłam tylko 4 słoiczki na próbę, ale już wiem, że będę musiała wykonać większą partię póki mamy sezon na cukinię, aby coś zachowało się do zimy.

1 Komentarz

  1. Nie słyszałam tego określenia. Cukinia wyszła mi wyśmienita, będzie to mój ulubiony przepis na przetwory.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.