Kotlety jajeczne z rukolą – szybkie danie na bezmięsny obiad
Kotlety jajeczne z rukolą są delikatne, aromatyczne, sycące i bardzo smaczne. Dzięki rukoli mdłe zazwyczaj kotlety z gotowanych jajek nabierają ostrzejszej nuty. Taka potrawa świetnie sprawdzi się na obiad podana z ziemniakami lub makaronem i surówką, na zimno jako dodatek do kanapek czy jako samodzielne danie z dodatkiem jakiegoś sosu np. czosnkowego. Kotlety robi się bardzo szybko, nie wymagają wiele pracy i powstają z kilku prostych składników, które są dostępne o każdej porze roku. Są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz, po prostu pyszne. Takie bezmięsne danie może zasmakować nie tylko wegetarianom, ale i zdeklarowanym mięsożercom.
Zobacz inne przepisy na bezmięsne kotlety:
Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem – szybki przepis na bezmięsny obiad
Kotlety ruskie – przepis na tani obiad
Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej – przepis na bezmięsne mielone
1 Komentarz