Kuleczki Surmii

Kuleczki Surmii

Kuleczki Surmii

Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surmii, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.

10 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 opakowanie paluszków Surmii
• 20 dag sera żółtego
• 2 jajka
• 1 serek śmietankowy
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach.
2. Paluszki Surmii obieramy z czerwonej części, biała drobno kroimy.
3. Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków Surmii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.
4. Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
5. Czerwone części z paluszków surmii, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki.
6. Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.
7. Gotowe.
8. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na dania z wykorzystaniem surmii:
Sałatka Krabowa Dolina
Śmietnik Baby Jagi
Sałatka Kobra
Fiku Miku Z Krabami
Sałatkowa Niespodzianka

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.