Fiku Miku z Krabami

Fiku Miku z Krabami

Fiku Miku z Krabami

Pomysł na sałatkę, którą możemy wykorzystać na różne uroczystości, jak również jako dodatek do grilla.

Składniki:
• Makaron tortellini
• 2 opakowania paluszków surmii
• Kukurydza
• 1 pęczek rzodkiewki
• 1 słoik pieczarek marynowanych
• 4 jajka
• Pieprz
• Sól
• Majonez
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski.
3. Paluszki surmii kroimy w plasterki.
4. Dodajemy kukurydzę.
5. Rzodkiewki oraz pieczarki drobno kroimy.
6. Jajka obieramy ze skorupek i siekamy.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem.
9. Sałatka gotowa.
10. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/08/fiku-miku-z-krabami.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.