Talarki ziemniaczane w ketchupie – pyszna przekąska z piekarnika
Talarki ziemniaczane w ketchupie pieczone w piekarniku to bardzo smaczny i szybki do zrobienia dodatek do obiadu, czy nawet samodzielne danie dla wielbicieli ziemniaków. Świetnie pasują zarówno do pieczonego mięsa, smażonych filetów rybnych w panierce, jak i do wegetariańskich burgerów. Można je również jeść same, ze szklanką maślanki czy zsiadłego mleka do popicia.
Ziemniaki z piekarnika pieczone w plastrach to zdrowsza alternatywa dla frytek i, jak dla mnie, o wiele smaczniejsza. Robi się je błyskawicznie, wystarczy pokroić ziemniaki, wymieszać z ketchupem i innymi składnikami i upiec w piekarniku.
Zobacz inne przepisy na szybkie dania z ziemniaków:
Frytki belgijskie z piekarnika
Pieczone ziemniaki z sosem śmietanowym – prosto i pysznie
Smażone ziemniaki z brukselką i jajkami
Ziemniaki z serkiem wiejskim – prosty i tani obiad
Pieczone ziemniaki z twarogiem