Tosty z mozzarellą, pesto i pomidorem – pyszna przekąska na ciepło
Tosty z mozzarellą, pesto i pomidorem to pyszne zapiekanki z piekarnika, które robi się bardzo szybko, a smakują wyśmienicie. Jeśli macie ochotę na śródziemnomorską przekąskę bez mięsa, to coś akurat dla was. Tosty sprawdzą się zarówno na kolację czy śniadanie na ciepło, jak i na spotkaniu ze znajomymi.
Jeśli korzystacie z gotowego pesto, to przygotujecie je w 5 minut (nie licząc czasu pieczenia w piekarniku). Wystarczy tylko chleb posmarować pesto i ułożyć na nim plastry pomidora i mozzarelli. Ja natomiast zawsze robię większą jego ilość, porcjuję, zamrażam i potem mam jak znalazł do różnych potraw.
Zobacz inne przepisy na dania z pesto:
Ryba w warzywach zapiekana z ziołowym pesto
Makaron z pesto brokułowo-pietruszkowym i łososiem