Crème brûlée + FILM

Crème brûlée

Crème brûlée

Dzisiaj zapraszam na klasykę francuskich łakoci, którą zawojowałem kiedyś serce moje żony. Przygotuję crème brûlée, czyli zapiekany deser ze śmietanki i żółtek, przybrany kruchą warstwą skarmelizowanego cukru. Deser jest tak aksamitny, że nie da się tego żaden sposób podrobić; końcowy efekt jest wart wysiłku. Smak jest subtelnie słodki, z nutami wanilii, a skarmelizowany cukier nadaje całości charakteru. Bajka!

Lista składników

400 ml śmietany kremówki (30-36%)
100 ml mleka
5 żółtek
Pasta waniliowa lub laska wanilii
4 łyżki cukru (50 g) + cukier do skarmelizowania

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.