Gulasz z fasolką czerwoną i papryką
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się.
7 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• 1 cebula
• 2 papryki czerwone
• 1 puszka fasolki czerwonej
• 2 marchewki
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżeczka octu ryżowego
• 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
• 1 łyżka mąki pszennej
• Olej do smażenia
• Szczypta chili
• 2 łyżeczki papryki słodkiej
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso, smażę 10 minut. Po tym czasie mięso doprawiam papryką słodką oraz solą, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
2. Marchewki obieram, kroję w słupki, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa.
3. Następnie dodaję, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, miód, ocet, ketchup, chili. Gotuję dwie minuty i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
4. Na koniec dodaję fasolkę czerwoną odlaną z zalewy.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego
Zobacz inne przepisy na gulasz:
Gęsta Zupa Gulaszowa
Gulasz Drobiowy Z Białą Kapustą
Gulasz Z Fasolką Szparagową
Gulasz Polonez
Gulasz Z Młodą Kapustką