Ciasto Strucla z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Ciasto Strucla z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Ciasto Strucla z dodatkiem mąki pełnoziarnistej

Na dzisiejsze śniadanie upiekłam strucle z dżemem. Była puszysta, mięciutka z lekko chrupiącą skórką i bardzo smaczna. Aby było troszkę zdrowiej to mąkę pszenną pomieszałam z mąką pełnoziarnistą, smak strucli jest oczywiście inny niż z samej białej mąki, ale jet równie smaczna. Upiekłam ją z zamysłem o moim mężu, który na śniadanie lubi zjeść coś słodkiego. Drożdżowe wypieki należą do jednych z jego ulubionych, więc calutki wypiek już zniknął 😊 Doszłam do wniosku, że muszę ją teraz robić częściej, bo jest o wiele zdrowsza niż te które możemy kupić w sklepie. Zapraszam do wypieku 😊

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.