Domowe brioszki
Brioszki to absolutnie cudownie maślane bułeczki, ze spieczoną złotą skórką i mięciutkim jak puszek wnętrzem.
Brioche są bardzo popularne we Francji i można je kupić niemal w każdej piekarni. Ja od kiedy wyszperałam przepis na te pyszności gdzieś w czeluściach internetu robię je dość często, bo wbrew pozorom przygotowanie ciasta nie jest wcale skomplikowane. Jest to ciasto drożdżowe z dużą ilością masła, któremu zawdzięczają swój aromat dodatkowo większa ilość jajek niż w tradycyjnych bułkach czyni ją lżejszą i delikatną. Świeża brioszka najlepiej smakuje z konfiturami albo z miodem.
Zobacz inne super przepisy na bułeczki:
Bułeczki Do Odrywania Z Jagodami
Bułeczki Drożdżowe Z Owocami – Przepis Na Słodkie Bułki Odrywane
Bułeczki Majonezowe