Oponki drożdżowe zaparzane – długo zachowują świeżość + FILM

Oponki drożdżowe zaparzane – długo zachowują świeżość

Oponki drożdżowe zaparzane – długo zachowują świeżość

Oponki drożdżowe zaparzane są bardzo mięciutkie, pulchne i wilgotne. Zachowują świeżość przez 2-3 dni, wystarczy tylko nakryć je ściereczką albo włożyć do zamkniętego pojemnika. Z podanych składników wychodzi naprawdę duża porcja kilkudziesięciu oponek, którymi możecie obdarować rodzinę lub znajomych. Usmażone oponki można również zamrozić, po odmrożeniu również są smaczne.

Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek:
Kruche faworki na śmietanie – sprawdzony przepis na chrusty
Pączki mięciutkie i puszyste – tradycyjny przepis ze starego zeszytu
Szybkie oponki z serków homogenizowanych
Pączki w 15 minut – pyszne mini pączusie z ricottą
Racuchy drożdżowe jak pączki

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.