Kozia broda – młoda kapusta smażona w panierce

Kozia broda – młoda kapusta smażona w panierce

Kozia broda – młoda kapusta smażona w panierce

Kozia broda czyli kawałki młodej kapusty usmażone w panierce z jajka i bułki tartej to pyszny pomysł na wiosenne danie. Robi się bardzo szybko, a jest bardzo smaczna, chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku. Polecam wypróbować ją, kiedy sezon na młodą kapustę w pełni, na pewno nie będziecie żałować.

Pomysł na danie podsunęła mi teściowa, u której w rodzinie było ono bardzo popularne. Dlaczego jednak nazywano panierowaną kapustę „kozią brodą” nie mam pojęcia.

Zobacz inne pomysły na młodą kapustę:
Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą – szybki przepis na obiad
Wiejska zapiekanka ziemniaczana z młodą kapustą i kiełbasą
Młoda kapusta ze śmietaną – przepis na młodą kapustę

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.