Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Smak dzieciństwa 🙂

Jabłka w cieście naleśnikowym to smak dzieciństwa, do którego lubię wracać, szczególnie jesienią. Myślę, że przez to, również i moje dziecko zapamięta i miło będzie w dorosłym życiu je wspominać 🙂

Placuszki są pyszne, słodkie, z chrupiącym ciastem. Tak naprawdę największą rolę odgrywają tutaj jabłka – nie powinny być ani zbyt miękkie, kruszące się, ani też zbyt twarde. W zależności od tego czy po usmażeniu chcecie mieć je mięciutkie, czy bardziej półmiękkie, pokrójcie je na cieńsze, lub grubsze kawałki.

Ja mam wrażenie, że w zależności od wykorzystanej odmiany jabłek czy też ilości użytego oleju (smażone na głębokim tłuszczu lub też na niewielkiej jego ilości) placuszki mogą nieznacznie różnić się od siebie smakiem. Wypróbuj różne warianty i sprawdź jaki najbardziej pasuje Tobie i Twojej rodzinie.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.