Tortilla z szarpanym indykiem (chimichanga)

Tortilla z szarnanym indykiem (chimichanga)

Tortilla z szarpanym indykiem

Któregoś dnia wymyśliłam sobie, że zrobię na obiad tortillę z szarpanym indykiem. Wówczas było to pierwsze danie, do którego postanowiłam wykorzystać przepis na szarpanego indyka Agaty. Przygotowując go wtedy po raz pierwszy nie wiedziałam, że takie mięso zrobię jeszcze nieskończoną ilość razy, wykorzystując go do przeróżnych dań 🙂

Oprócz indyka do środka tortilli dałam także fasolkę pinto i tarty ser. Moje dziecko jadło tortillę tylko z mięsem i serem, więc jeśli nie masz ochoty na fasolkę, możesz ograniczyć się tylko do tych dwóch składników. I tak będzie pysznie.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.