Pieczony łosoś z bulgurem, ogórkiem i miętą

Pieczony łosoś z bulgurem, ogórkiem i miętą

Pieczony łosoś z bulgurem, ogórkiem i miętą

Pieczony łosoś to jedno z tych dań, które wyjątkowo często goszczą na moim stole. Jest szybki w przygotowaniu, zdrowy i uwielbiany przez całą rodzinę. Zazwyczaj przyprawiam go solą, pieprzem, oregano oraz szczyptą kurkumy i ostrej papryki, a następnie skrapiam oliwą i zapiekam w piekarniku. W tej klasycznej wersji łosoś wychodzi soczysty, miękki i pełen aromatu. Najczęściej podaję go z pieczonymi warzywami i pysznym sosem jogurtowym lub czosnkowym.

Drugą ulubioną marynatą do łososia jest ta przygotowana z sosu sojowego, miodu i soku z cytryny. Jest pyszna, prosta i równie lubiana przez wszystkich domowników. W tej odsłonie łosoś doskonale smakuje w towarzystwie ugotowanych lub pieczonych ziemniaków, ryżu oraz ulubionych warzyw, na przykład gotowanej fasolki szparagowej.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.