Drobiowe roladki z żurawiną i oscypkiem

Drobiowe roladki z żurawiną i oscypkiem

drobiowe roladki z żurawiną i oscypkiem

Roladki drobiowe to jedno z tych dań, które potrafią zachwycić od pierwszego kęsa, a jednocześnie są na tyle proste do zrobienia, że sprawdzą się na każdy dzień. Przygotowane z delikatnego kurczaka, nadziewane oscypkiem i żurawiną, a następnie owinięte w aromatyczny boczek, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Soczyste w środku, przyjemnie słone na zewnątrz i z delikatnie słodką nutą w środku. Krótko mówiąc, połączenie idealne.

Pamiętam, jak przygotowałam je po raz pierwszy. Owinęłam roladki szynką i po prostu zapiekłam je w piekarniku. Były smaczne, ale brakowało mi tego wizualnego efektu „wow” (większość zdjęć do przepisu jest właśnie z tego dnia). Dopiero gdy następnym razem obtoczyłam je w cienkich plastrach boczku, wpierw obsmażyłam je na patelni i dopiero potem zapiekłam, wszystko się zmieniło. Roladki stały się pięknie rumiane, bardziej soczyste i pełne aromatu. Dokładnie takie, jakie sobie wyobrażałam.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.