sernik toffi z orzechami

sernik toffi z orzechami

Sernik toffi z orzechami

Sernik toffi z orzechami – niebiańska rozkosz dla podniebienia

Czy marzysz o deserze, który rozpływa się w ustach, a każdy kęs to symfonia smaków? Przedstawiamy sernik toffi z orzechami – prawdziwy klejnot wśród serników, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Ten wyjątkowy sernik toffi to idealne połączenie kremowej, aksamitnej konsystencji z chrupiącymi orzechami włoskimi, a całość dopełnia bogaty, karmelowy smak toffi.

Sernik toffi, znany również jako sernik kajmakowy, to deser, który podbił serca miłośników słodkości na całym świecie. Jego sekretem jest idealna harmonia smaków i tekstur – delikatny, serowy spód, słodka, ciągnąca się warstwa kajmaku oraz chrupiące, prażone orzechy. Ten sernik toffi z orzechami to prawdziwa uczta dla zmysłów, a jego przygotowanie, choć wymaga nieco czasu, jest warte każdej minuty spędzonej w kuchni.

Ten przepis na sernik toffi z orzechami to gwarancja sukcesu na każdej uroczystości. Niezależnie od tego, czy planujesz rodzinny obiad, świąteczne spotkanie, czy po prostu chcesz osłodzić sobie popołudnie, ten sernik toffi będzie strzałem w dziesiątkę. Jego wyjątkowy smak i elegancki wygląd sprawią, że zniknie z talerzy w mgnieniu oka.

Sernik toffi z orzechami – przepis krok po kroku

Przygotowanie tego wyjątkowego sernika toffi z orzechami to prawdziwa przyjemność. Postępując zgodnie z naszym przepisem krok po kroku, z łatwością stworzysz deser, który zachwyci Twoich bliskich. Zaczynamy od przygotowania aromatycznego spodu z biszkoptów, następnie przechodzimy do kremowej masy serowej z dodatkiem budyniu toffi, a na koniec dekorujemy całość słodkim kajmakiem, prażonymi orzechami i polewą z gorzkiej czekolady.

foremka 2534 cm
Składniki:
1 kg sera białego w kostce
8 jajek
500 ml śmietanki kremówki
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
2 opakowania budyniu toffi
1,5 szklanki cukru
szczypta soli
paczka okrągłych biszkoptów
puszka kajmaku
200 g orzechów włoskich
łyżka masła
50 g gorzkiej czekolady

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozłożyć herbatniki.
Ser zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę i olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Kajmak podgrzać i rozsmarować na serniku. Orzechy posiekać i usmażyć na maśle. Wystudzić i rozłożyć na masie kajmakowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować ciasto.

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.