Filet rolowany boczkiem z serem

Filet rolowany boczkiem z serem

Filet rolowany boczkiem z serem

Chciałam coś innego, tak żeby filet był soczysty, więc zawinęłam go boczusiem, a do środka włożyłam ser żółty. Upiekłam w piekarniku i wyszyło super, bardzo lubię odskocznię od panierowanych kurczaków. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami i zieloną sałatą.

Składniki (dla dwóch osób):
– 2 filety z kurczaka,
– dwa plasterki żółtego sera,
– 3 lub 4 plastry boczku,
– przyprawy: sól, pieprz, papryka, tymianek, bazylia
– łyżka oleju

Wykonanie:
Filety zamarynować w mieszance z przypraw i oleju. Zostawić na kilka godzin. Filety lekko rozbić tłuczkiem, położyć plaster sera, zwinąć i zrolować w jeden lub dwa kawałki boczku, spiąć wykałaczkami po bokach, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, piec przykryte około 25-30 min w 200stopniach, odkryć na 5-7 min, tak aby boczek się zrumienił. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.

Link do przepisu: http://slodkiislony.blogspot.com/2011/04/filet-rolowany-boczkiem-z-serem.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.