Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni.

Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni.

Kacze udka, aromatyczne z majerankiem i czosnkiem. Soczyste z patelni.

Kaczkę, czy kacze udka zawsze piekłam w piekarniku. Ale ostatnio zakupiłam tylko cztery sztuki udek, więc uznałam, że przygotuję je na patelni. I był to bardzo dobry wybór. Wyszło bardzo soczyste, mięciutkie mięsko i z fajną lekko chrupiąca skórką. Polecam 🙂

Link do przepisu: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/08/kacze-udka-aromatyczne-z-majerankiem-i.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.