Zapiekanka twerska

Udostępnij na:
Zapiekanka twerska

Zapiekanka twerska

Kilka dni temu dotarła do mnie przesyłka, a w niej następna książka do kolekcji kucharskiej;) Książka nosi tytuł „Kuchnia rosyjska” i została napisana przez Innę Łukasik i Agnieszkę Sado. Objętościowo jest ogromna, bo ma aż 872 strony, ale ma jeden minus – fotografii w niej tyle co na lekarstwo. Jestem wzrokowcem i jem oczami. Poza tym lubię wiedzieć czego się spodziewać, a przy tej lekturze trzeba się zdać na własną intuicję, co nie znaczy, że nic nam nie wyjdzie;) Postanowiłam od razu coś wypróbować, a że w zamrażarce zalegały mi filety rybne, padło na tę zapiekankę. Przepis mało skomplikowany, szybki, a efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Nie wiedziałam przecież czego się spodziewać. W rezultacie wyszła pyszna rybka pod pierzynką a’la omlet;) Gorąco Wam polecam;)

Link do przepisu: http://naceratce.blogspot.com/2012/01/zapiekanka-twerska.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.