KOTLECIKI Z TUŃCZYKA

KOTLECIKI Z TUŃCZYKA

KOTLECIKI Z TUŃCZYKA

Kolejna prosta potrawa. Tuńczyk z puszki w wydaniu obiadowym.

SKŁADNIKI:
2 PUSZKI TUŃCZYKA W KAWAŁKACH W SOSIE WŁASNYM
2 JAJKA
CEBULA
OSTRA PAPRYCZKA
SUSZONE POMIDORY W OLEJU
NATKA PIETRUSZKI
PRZYPRAWA ‘DO RYB I OWOCÓW I MORZA’
OLIWA DO SMAŻENIA

JAK?

1. Rybkę porządnie odsączamy, wrzucamy do miski, rozdrabniamy widelcem, przyprawiamy.
2. Dodajemy jedno rozbełtane jajko, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, papryczkę chilli i kilka pomidorów (można też dodać kapkę zalewy z pomidorów). Mogłoby się wydawać, że te ostatnie nie są niezbędne, ale jednak dzięki nim kotlet nie będzie suchy. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Mocno ściskając lepimy małe, płaskie kotleciki. Drugie jajko rozbijamy w miseczce.
4. Rozgrzewamy oliwę, delikatnie maczamy kotlety w jajku i układamy na patelni. Po paru minutach ostrożnie przewracamy łopatką na drugą stronę.

Link do przepisu: http://alaskamlaska.blogspot.com/2014/03/kotleciki-z-tunczyka.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.