Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki.

Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki.

Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki.

Roladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne danie kuchni śląskiej podane zazwyczaj w towarzystwie klusek śląskich i modrej kapusty. W oryginale rolady są z wołowiny, u mnie z mięsa wieprzowego a konkretnie z karczku. Dosyć często zamieniam właśnie mięso wołowe na wieprzowe, w/g mnie roladki są bardziej soczyste, szybciej się duszą, i cenowo znacznie tańsze.

Link do przepisu: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2015/12/rolady-wieprzowe-z-boczkiem-i-ogorkiem.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.