Futomaki po polsku

Futomaki po polsku

Futomaki po polsku

Futomaki to rodzaj sushi 🍣. Futomaki – nazwa pochodzi od przymiotnika futoi oznaczającego: gruby, tłusty; są to grube rolki z minimum 4 składnikami. Moje sushi jest to wersja trochę spolszczona bo zamiast ryżu użyłam naszej polskiej i zdrowej kaszy jaglanej. Część z Was uzna pewnie, że to profanacja sushi, ale ja uwielbiam eksperymentować i uważam, że w kuchni nie ma ograniczeń – jest tylko dobra zabawa 😉 No i czasem nieudane eksperymenty 😁 A ten zdecydowanie należy do udanych! Sushi wyszło równie pyszne jak to w oryginale i polecam spróbować. Poniżej przedstawiam mój zestaw, ale dodatki możecie dobrać takie, na jakie macie tylko ochotę. I nie bójcie się eksperymentować!
P.S. Chciałam uprzedzić, że jestem amatorką w robieniu sushi 😉

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/futomaki-po-polsku.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.