Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika

Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika

Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika

Zdrowe bułeczki zrobione w 100% z mąki pełnoziarnistej. Do ciasta zamiast jajek użyłam puree z pieczonej dyni. Nadziewane są dżemem z rokitnika, który jest bardzo zdrowy a zarazem pyszny. Bułeczki są mięciutkie i lekkie…Najlepiej smakują świeżutkie, kiedy są jeszcze ciepłe 😋 Cudowny zapach drożdżówek rozchodzi się po całym domu….
Aby drożdżówki były odpowiednie dla wegan, wystarczy zamiast masła użyć margaryny roślinnej, a w zamian mleka krowiego użyć mleka sojowego. Zapraszam do wypróbowania 😊

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.