Golonka indycze zapieczone i duszone na patelni. Soczyste i mięciutkie.

Golonka indycze zapieczone i duszone na patelni. Soczyste i mięciutkie.

Golonka indycze zapieczone i duszone na patelni. Soczyste i mięciutkie.

Golonka indycze. Bardzo smaczne,soczyste, syte i zdrowe mięsko. Najsmaczniejsze są mniejsze sztuki, duże mogą być suche i wymagają bardzo długiego duszenia. Kiedy jestem w sklepie mięsnym i zauważę małe goloneczka indycze kupuję, bo wiem ,że będą smaczne i mięciutkie. A mięska jest na nich dość sporo, u nas zjadamy po sztuce na osobę, ale czasem coś zostaje, bo to bardzo syte danie, wtedy mięsko mrożę i wykorzystuję np. do bigosu.

Link do przepisu: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/06/golonka-indycze-zapieczone-i-duszone-na.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.