Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką

Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką

Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką

Uwielbiam te mocno czerwone, rubinowe łodygi. Można wykorzystać je na różne sposoby i upiec kruche, ucierane bądź biszkoptowe ciasto. Ja jednak rabarbar najbardziej lubię w połączeniu z lekkim i puszystym ciastem drożdżowym, które moim zdaniem idealnie pasuje do tej pory roku. Słodko-kwaśny smak rabarbaru w połączeniu z delikatnym, mięciutkim ciastem drożdżowym i waniliową chrupiącą kruszonką jest jak dla mnie obłędny.

Link do przepisu: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/buleczki-odrywane-z-rabarbarem-i-waniliowa-kruszonka/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.