Kurczak słodko – kwaśny z ryżem

Kurczak słodko - kwaśny z ryżem

Kurczak słodko – kwaśny z ryżem

Choć danie pochodzi z Chin, jest także bardzo popularnym daniem w Europie. Dotarło również na północ Irlandii, gdzie najczęściej podawane jest w pudełkach na wynos. Zapewniam jednak Was, że domowa wersja tego dania jest milion razy lepsza i zdrowsza od dania na wynos i wcale nie trudna do przygotowania. Sos posiada idealny balans między smakiem kwaśnym i słodkim. Kurczak pozostaje miękki i soczysty, co zawdzięczamy długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze. Pokryty jest lepkim, słodko – kwaśnym sosem, który idealnie komponuje się z ryżem. Spróbujcie sami! – zapewniam, że nie pożałujecie!

Link do przepisu: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kurczak-slodko-kwasny-z-ryzem/

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.