Zapiekane cannelloni z cukinii w sosie beszamelowym

Zapiekane cannelloni z cukinii

Zapiekane cannelloni z cukinii w sosie beszamelowym

Wspaniałe danie utrzymane zdecydowanie we włoskim stylu. Makaron cannelloni zastępuje delikatna cukinia. Do tego pachnąca bazylia, aromatyczny parmezan i beszamel. Pistacje spełniają tu ważną rolę – swoją niebywałą chrupkością poprawiają smak jak i teksturę dania. Bardzo proste połączenie kilku składników w efekcie daje niezwykle smaczne i sycące danie. Wspaniale smakuje z lampką lekkiego, włoskiego wina Valpolicella.

Link do przepisu: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/zapiekane-cannelloni-z-cukinii-w-sosie-beszamelowym/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.